Mijn naam is Jaap Bos. Ben geboren in Groningen in wat nu het UMCG heet en opgegroeid in de gemeente Vries. In 1970 ben ik naar Assen vertrokken en woon dit jaar jaar samen met mijn vrouw al 50 jaar aan de Anreperstraat.

Het idee om met steen te gaan werken is ontstaan na mijn kennismaking met beeldhouwer Klaas Kuiper. Tijdens een open huis van zijn atelier en na het contact met een aantal van zijn cursisten, was mijn gedachte. Dit kan ik ook, en dit wil ik. Na het beëindigen van het werken voor een werkgever was de tijd gekomen om te gaan werken aan eigen dromen.
Vervolgens heb ik mij bij atelier ”De Steengroeve” de kunst van het bewerken en verantwoord vorm geven aan diverse soorten steen eigen gemaakt.
Met als resultaat vele werken, opgesteld in eigen tuin en galerie waar deze voor bezoekers toegankelijk zijn.


Inmiddels zijn we meer dan 15 jaar bezig met het bewerken van steen en willen het resultaat van deze inspanningen, ook het komend seizoen graag aan u tonen.

We geven graag ruimte aan andere kunstenaars om hun kunstuitingen bij ons te tonen en deze te delen met de bezoekers van “Het Aardscheveld”.

 

 

 

Beeldentuin en Galerie "Het Aardscheveld", Anreperstraat 184, 9404LK Assen